OM SINFONIETTAN


HANINGE

SINFONIETTA

Om Haninge Sinfonietta


Bakgrund

Haninge Sinfonietta har stått på egna ben som en idell förening i ungefär tio år nu men funnits som orkester mycket längre än så med många trogna medlemmar. Orkestern består av både professionella musiker samt amatörer som har intresset av att fortsätta spela.


Repertoar

Vi spelar främst klassisk musik och har tidigare framfört musik av bland annat Sibelius, Bach, Vivaldi och Schumann. Under året håller vi vanligtvis i fem konserter per år.


Samarbeten

Orkestern har ett gott samarbete med Haninge musikskola där fler medlemmar är eller har varit elever.  Vi samarbetar även med körer så som AcQuire, Audite, Vendelsö kammarkör, Österhaninge kammarkör och Ösmo-Torö. Vi har haft solister så som Donald Perry från USA, Katarina Rudérus och Anders Jalkéus tidigare medlem i The Real Group. Konstnärlig ledare och dirigent Sabine Beyer och instudering Anders Klint.


Haninge Sinfoniettas vän

Önskar man vara med och bidra till Haninge Sinfoniettas verksamhet och vara vår vän kan man ge en donation till till vårt bankgiro 123-4798 och ange GÅVA som referens.


Är du intresserad av att bli medlem?


För närvarande är vi intresserade av att rekrytera fler musiker till vår orkester. Vi är idag ca 30 st med både stråkmusiker samt blås men ser gärna att vi blir fler.


Vi repeterar på tisdagar mellan 18:45 - 21.00 varannan månad i St Eskils vackra lokaler i Haninge och håller i ca fem konserter per år. Vi spelar främst klassisk musik och samarbetar med solister och körer.  Medlemsavgiften för innevarande år (2018) är 250 kronor för medlemmar som fyller 20 år innevarande år samt medlemmar över 20 år. För  yngre medlemmar är det kostnadsfritt att vara med i orkestern.


Besöksadress- S:t Eskils kyrka i Haninge. Runstensvägen 14, 136 38 Handen. Kyrkan är nära belägen bredvid Haninge Centrum där det finns 850 parkeringsplatser där bilen får stå ca tre timmar med p-skiva. Avgiftsbelags parkering finns också. Pendeltåg 35 stannar i Handen och kyrkan ligger ca 600 meter ifrån pendeltågsstationen. Närmaste buss hållplatser om man kommer med buss är 'Haninge Centrum' och 'Handens närsjukhus'.


Låter det intressant är du varmt välkommen att skicka en intresseanmälan till info@haningesinfonietta.se med lite bakgrundsinformation om dig själv och hur länge du har spelat. Du är även välkommen att maila om du har frågor och kan även kontakta vår dirigent Sabine Beyer direkt på telefon 070-251 83 46


Copyright © All Rights Reserved